УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

петак, 27. мај 2011.

Pismo ZAVETINAMA, G-dina N. Vasovića i odgovor

nebojsa vasovic miroslavu lukicu
10:46. 5/27/2011Dragi Miroslave,
Primetio sam da ste objavili broj posvecen knjizevnoj kritici. Zao mi je sto me niste konsultovali u pogledu preuzimanja poglavlja iz moje knjige o Koderu, ne zato sto Vam ne bi odobrio, vec zato sto prestampavanje odlomka bilo koje knjige trazi dodatnu belesku.
A i honorar autoru. Osim ukoliko Vas casopis ne delite besplatno po trgovima i ulicama. No, i tom slucaju, svaki autor ima pravo da ne ucestvuje u takvim poduhvatima.
Zasto Vam ovo govorim? Zato sto se vise hvalite da predstavljate neku drugu Srbiju. Pokazite to delima, a pre svega svojim odnosom prema svojim kolegama i saradnicima.
Posebno me je razocaralo da Vam nije palo na pamet da mi posaljete doticni broj, vec mi saljete samo informaciju o njemu, ne cak ni meni pojedinacno vec u paketu na hiljadu adresa medju kojima je i moja.  
Srdacno, Nebojsa Vasovic

-----
Мирослав Лукић Небојши Васовићу
12.25, 27. 05. 2011.

Postovani Vasovicu,

Hvala na javljanju. Mislim da niste dobro "primetili" - kako kazete.
Prvo, tematski broj posvecen književnoj kritici objavio je casopis "Branicevo", Požarevac, čiji je urednik A. Lukic. Ja niti sam clan redakcije, niti autor temata. Ja sam samo distribuirao preko Zavetina vest o tome da je u štampi taj broj. Taj broj su mi poslali u PDF da vidim kako izgleda, i vi ste tamo u lepom drustvu. Medju pesnicima kriticarima. Dakle, da rezimiram, treba da se obratite direktno A. Lukiću :  ebranicevo@open.telekom.rs
To je Lukiceva internet adresa.
Koliko sam video, iz PDF spomenutog broja koji je u štampi, korektno je naveden podatak odakle je i šta preuzeto.
Što se tiče Vasih recenica "Zato sto se vise hvalite da predstavljate neku drugu Srbiju. Pokazite to delima, a pre svega svojim odnosom prema svojim kolegama i saradnicima" - mogao bih da Vas priupitam - gde se ja, odnosno Zavetine hvalimo, itd.? 
Kao povremeni autor saradnik požarevackog casopisa  "Branicevo" , mogu Vam reci, nisam dobijao honorare, samo odštampani primerak, autorski, kao i primerak digitalni, u PDF. 
Hvala Vam na savetima koje nisam tražio,a to što Vas muči, razrešite sa urednikom B. Pogrešili ste adresu, ja mislim da sam Vas u to valjano uverio.
S najboljim željama, sa nadom da ćete se o Zavetinama informisati iz prve ruke, sve najbolje,
Miroslav Lukić

Нема коментара:

Популарни постови